Nieuw, groot Italiaans restaurant vervangt Parc op de Grote Markt in Breda

BREDA – Er komt een groot Italiaans restaurant met twee verdiepingen op de Grote Markt in Breda in het pand waar momenteel grand-café Parc is gevestigd. Het streven is om de nieuwe zaak op 15 december te openen.

Eigenaar Patrick van Asch houdt wat de openingsdatum betreft wel een slag om de arm: ,,Dit soort ingrijpende verbouwingen laat zich moeilijk plannen.” De naam van het nieuwe restaurant maakt hij later dit jaar bekend.

Hoewel Parc gewoon door blijft draaien tot en met 1 oktober (‘we gaan door tot de Singelloop’) is de verbouwing al begonnen. Op de begane grond wordt het pand aan de achterzijde uitgebreid. Daar komt een nieuwe keuken op de plek waar nu een binnenplaats is.

Twee verdiepingen

Parc gebruikt nu alleen de begane grond. Op de eerste verdieping zat een cocktailbar maar die verdieping is al een tijdje dicht. Het nieuwe restaurant gaat die etage wel gebruiken. Aanvankelijk wilde Van Asch ook de derde verdieping, waar een woongedeelte is, er bij gaan trekken. Daar moet echter het bestemmingsplan voor worden gewijzigd. ,,Daar willen we niet op wachten. Dus wij houden het nu op twee verdiepingen. Mogelijk komt daar in de toekomst nog verandering in”, aldus Van Asch.

Het concept van de nieuwe zaak omschrijft Van Asch als ‘high experience Italian casual dining’. ,,De Italiaanse keuken op een hoog niveau maar tegen betaalbare prijzen, met een thema-beleving in een bont interieur”, zo verduidelijkt hij het concept.

(lees verder onder de afbeelding: ‘Antipasti, primi en secondi’)

Een artist’s impression van de inrichting van het nieuwe Italiaanse restaurant op de Grote Markt in Breda. © Horeca Sfeermakers

Er zijn straks niet alleen pizza’s en pasta’s te krijgen, maar ook Italiaanse vlees- en visgerechten. ,,Het is de bedoeling dat je hier de hele wandeling door een Italiaanse avond kan krijgen. Beginnen met een aperol- of limoncello-spritz, dan antipasti, primi en secondi en daarna afsluiten met dolci”, aldus Van Asch. Oftewel van aperitief via voor-, tussen- en hoofdgerecht naar het dessert.

Parc, dat sinds 2007 bestaat, is vorig jaar door Van Asch in eigen beheer genomen, nadat hij de zaak jarenlang verpacht had aan Paul en Marjolijn van Wanrooij. Die laatsten zijn in september verder gegaan aan de overkant op de Grote Markt met het traditionele Italiaans restaurant Da Attillio en hebben ook Spaans restaurant Gaudim aan het Kloosterplein in Breda.

Van Asch heeft diverse andere zaken in Breda, waaronder Café Bruxelles, Café Peddels, Café Noir, De Corenmaet en Café De Vrachtwagen. In Ulvenhout bezit hij De Fazant.

Atrikel: BNdeStem

Deel dit bericht