Havermarkt krijgt een sfeervol overdekt winterterras

BREDA – In een gestaag tempo wordt deze vrijdagmiddag een grote tent neergezet op de Havermarkt. Het vormt de basis van het overdekte winterterras dat de cafés De Corenmaet, Bruxelles en Suikerkist de komende maanden gaan gebruiken. 

,,Deze wens hebben we al jaren. Vanwege corona hebben we er eindelijk een vergunning voor gekregen van de gemeente. Donderdag viel die binnen”, vertelt Tim Kleppe, manager van De Corenmaet en Bruxelles.

Sfeervol

Kleppe hoopt dat het terras begin volgende week al in gebruik genomen kan worden. ,,Als de overkapping klaar is, gaan we het een mooi jasje geven, met onder andere kerstbomen, lichtjes en heaters. Het moet een sfeervol en warm geheel worden.” 

Eerder ging iets verderop in de binnenstad Winterhaven van start. Deze overdekte uitbreiding van café De Huiskamer is tot nu toe een groot succes. Daar streven de cafés op de Havermarkt – alle drie eigendom van Patrick van Asch – uiteraard ook naar. Net als bij Winterhaven geldt de vergunning tot vlak vóór carnaval 2022. 

Pingpongtafel

Een naam is nog niet bedacht voor dit winterterras. ,,Alles gaat opeens zo snel. Eerst maar zorgen dat we klaar zijn met inrichten en kunnen gaan draaien”, vindt Kleppe.  Het is de bedoeling dat de komende maanden wat kleine evenementen georganiseerd worden. ,,Er komt ook een pingpongtafel te staan en Patrick heeft een jeu-de-boulesbaan aangeschaft. Maar dat moet allemaal nog een plekje krijgen.”

Het personeel van De Corenmaet is alvast enthousiast over de uitbreiding van de winterse mogelijkheden van hun café. ,,Dit is echt superleuk, zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt”, aldus een opgetogen serveerster. 

Deel dit bericht