De Bredase ondernemer Patrick van Asch kocht in de tweede lockdown restaurant Zwart aan de haven in Breda, dat corona helaas niet overleefde. De verbouwing van zijn achtste zaak is in volle gang. Op 2 april wil Van Asch ‘Lawaaipapegaai’ openen. ‘Een echte hang-outplek met een bijzonder interieur waar mensen iets van gaan vinden.
De eigenaar van Van Asch Horeca Beheer verzamelde jaren interieuritems en materialen en sloeg ze op in een loods. ‘Deze creatieve en kunstzinnige interieurstukken gaan de zaak vullen. Patrick van Asch bestelt dus geen set stoelen bij een leverancier, maar werkt met eenlingen. Om eenheid te creëren in zijn nieuwe zaak laat hij de stoelen stofferen. ‘Het interieur wordt heel apart en daarom lastig te omschrijven,’ aldus Van Asch.’ Eén ding weet de Bredase ondernemer zeker: ‘De mensen gaan er wat van vinden.’
Bont met veel kunst
Het geheel wordt heel bont, met veel kunst. Het kleurgebruik is geïnspireerd op de kleuren van een papegaai. ‘Okergeel, brandweerrood, diepblauw en groen. Het wordt heel bont en er komen ook veel echte bloemen in de inrichting.’
Poké bowls en burgers
In de hang-out locatie kun je straks genieten van poké bowls en burgers. ‘Een borrel- en werklocatie in het mooiste stukje van Breda, aan het water bij de haven. Het is een dynamisch gebied met een natuurlijke aantrekkingskracht waar veel geborreld wordt.’
Eigen radiostudio
De nieuwe grote zaak heeft een oppervlakte van 250 vierkante meter met hoge plafonds. ‘De hoogte geeft een extra dimensie en een fijn gevoel als je binnenkomt.’
Een bijzondere activiteit is de eigen radiostudio die gebouwd gaat worden. ‘We gaan een relatie zoeken met scholen die opleidingen hebben op het gebied van media, zodat de studenten overdag in de studio muziek en podcasts kunnen maken. ’s Avonds gaan we zelf live uitzenden, zowel beeld als geluid’, aldus Patrick van Asch.
Van Asch Horeca Beheer verzamelde jaren interieuritems en materialen en sloeg ze op in een loods. ‘Deze creatieve en kunstzinnige interieurstukken gaan de zaak vullen. Patrick van Asch bestelt dus geen set stoelen bij een leverancier, maar werkt met eenlingen. Om eenheid te creëren in zijn nieuwe zaak laat hij de stoelen stofferen. ‘Het interieur wordt heel apart en daarom lastig te omschrijven,’ aldus Van Asch.’ Eén ding weet de Bredase ondernemer zeker: ‘De mensen gaan er wat van vinden.’
Naam Lawaai Papegaai
‘De naam is ontstaan uit de bijnaam van één van mijn beste vrienden. Als ik een ontwerp maak dan heb ik één ideale gast in mijn hoofd: mijn vriend, die we ‘Lawaai Papegaai’ noemen. Hij is een herriemaker en altijd aanwezig. Daarnaast had je vroeger een radiokinderprogramma dat ‘Lawaai Papegaai’ heette.
Patrick van Asch
Patrick van Van Asch is eigenaar van acht horecazaken, ondergebracht in Van Asch Horecabeheer: Bruxelles, Suikerkist, Peddels, Café Noir, De Vrachtwagen, Corenmaet, De Fazant en Lawaai Papegaai. De Fazant is de eerste zaak buiten Breda. De bouw van Lawaai Papegaai is in volle gang, de vloeren zijn gestort. ‘De bouw doe ik zelf, omdat we een technisch team hebben.’ Als het mag gaat Lawaai Papegaai op 2 april open.
In het pand langs de Haven zat eerst Zwart. Blinde en slechtziende obers bezorgden de gasten een onvergetelijke avond. Helaas kon het concept als gevolg van de coronacrisis geen stand houden.